“Samen strijden we tegen zeldzame spierziekten” “Samen strijden we tegen zeldzame spierziekten”

Sara

€100
Strijder

Sara

Hoi! Ik ben Sara. Ik ga met mijn framerunner de Drechtstadloop rennen. Wie wil mij sponsoren?

Racen over die baan!

,,Go go go! Laten we racen over die baan”, roept Sara fanatiek. Met een grote glimlach zet ze af en rent over de atletiekbaan bij sportvereniging Fortius in Dordrecht. Lekker in de buitenlucht bewegen; Sara geniet er zichtbaar van. Ze heeft samen met haar maatjes van het framerunnen veel plezier dankzij alle spellen en wedstrijden die de trainers bedenken.

Framerunning is een loopsport, waarbij de atleet gebruik maakt van een ‘framerunner’. Dat is een soort loopfiets met drie wielen en een borststeun, waarmee de sporter lopend of rennend een parcours kan afleggen. Zo kunnen kinderen, jongeren en volwassenen met een verminderde mobiliteit tóch sporten.

Framerunning is ook bekend als ‘racerunning’. De naam is veranderd nadat het Internationaal Olympisch Comité framerunning vorig jaar heeft erkend als paralympische sport. Tijdens de Spelen van 2024 in Parijs staat framerunnen voor het eerst op het programma.

Parijs 2024. Voor Sara is dat nog geen doel. Zij blijft haar sport ook steevast ‘racerunnen’ noemen, want dat racen over de baan is toch het leukst. Nu voor het eerst een echte wedstrijd: de Drechtstadloop! Sara zal 400 meter door de Dordtse binnenstad racen. Wie steekt haar een hart onder de riem met een donatie voor de stichting?

Foto: Daniëlle Vink

Hartelijk dank aan onze donateurs

Indra Plugge
€5
Hanneke Bonekamp
€50
Huib en Corry Verbrugge
€20
Tessa Van Loosen
€20
Roos Van Loenen
€10
Teodora Longoni
€13
Will Withoos
€10
Diana Driebergen
€25
Anoniem
€20
Anoniem
€50
Corrie Verdam
€10
Kara Selma
€100
Jose Meijer
€5
S B
€10
Anoniem
€5
Ingeborg van der Steen
€5
Hamers Dyannek
€50
Nel Can Kemenade
€50
Anoniem
€10
Jennie Heinsbroek
€10
Familie Koppelaar
€57
Anoniem
€50
Jopke Schipper
€20