“Samen strijden we tegen zeldzame spierziekten” “Samen strijden we tegen zeldzame spierziekten”
Ambassadeur

Rico

Wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven is sinds 2017 ambassadeur van Stichting Voor Sara. Sindsdien strijdt hij op volle kracht mee. Lees hier meer over de bijzondere band tussen Sara en Rico.
Voor Sara en Rico door de jaren heen

2017

2017

Rico wordt ambassadeur

Wist je dat Rico Verhoeven in 2017 zelf vroeg of hij ambassadeur mocht worden voor Stichting Voor Sara?  ,,Ik las een verhaal van de ouders Bram en Emine over Sara’s ziekte en was persoonlijk geraakt. Ik heb zelf ook kleine kinderen en zou er niet aan moeten denken dat één van hen een spierziekte zou hebben. Evenmin zou ik in Brams of Emines schoenen willen staan, want er komt zo veel bij kijken. Continu leven in onzekerheid.’’

De topsporter belde met de ouders. Die zagen het direct zitten vanwege de tegenstelling en gelijkenissen tussen een spierziekte en topsport. Na een prettige kennismaking werd Rico het gezicht van de stichting. Los van geregeld telefonisch contact, ziet hij Sara en haar ouders meerdere keren per jaar. Dat de sterke topsporter en het fragiele meisje een bijzondere band hebben, wordt iedere ontmoeting weer duidelijk. De twee hebben alleen maar oog voor elkaar en Sara straalt als ze samen met haar grote held is. ,,Rico is heel stoer en leuk en lief’’, vat de 7-jarige Sara het samen.

2017

Eerste actie van Rico

De allereerste actie van Rico Voor Sara was het veilen van zijn bokshandschoenen na wederom een gewonnen wedstrijd!  Rico kwam de handschoenen persoonlijk in Dordrecht afgeven aan de hoogste bieder.

2017

Fotoshoot

De allereerste fotoshoot met Sara en Rico was meteen een succes! Het leverde deze prachtige flyer en poster op en de ontmoeting tussen Rico en Sara zorgde voor een fantastische band tussen de twee helden!

2018

Winners Workout

Tijdens de Winners Workout in Dordrecht nodigde Rico Sara uit op het podium. Hij vertelde aan de hele zaal waarom hij Stichting Voor Sara steunt en waarom iedereen dat zou moeten doen. En het allerleukste van die dag voor Sara zelf? Verstoppertje spelen met Rico toen alle andere gasten weg waren!

2018

Jubileum

Tijdens het 1-jarig jubileum van Stichting Voor Sara kwam Rico vertellen waarom hij gelooft in onze strijd en waarom hij zo hard meeknokt. Niet alleen grote ziektes moeten opgelost worden. Ook de meest zeldzame spierziekten en kleine stichtingen verdienen een behandeling! Dank voor de mooie woorden Rico!

2018

Fandag

Op het NOS-journaal was te zien hoe Sara als eregast werd onthaald tijdens de allereerste fandag van Rico. Ook het AD besteedde aandacht aan deze mooie dag, want Rico doneerde de gehele opbrengst van zijn fandag aan de stichting! Lees hier het verhaal.

2019

Vriendschap

Sara ging vandaag voor het eerst naar de basisschool, een spannende dag! Dat begreep haar grote vriend Rico Verhoeven als geen ander. Hij plaatste vandaag een superlief bericht op Instagram. Wat is het toch fijn om zo’n kanjer van een ambassadeur te hebben! ❤️

2019

Race tegen de klok

In het SBS-programma Race tegen de klok haalde Rico samen met twee vrienden een flink bedrag op voor de stichting. Het avontuur in Afrika was geweldig en Rico zette Voor Sara opnieuw op de kaart!

2019

Sara in de docu van Rico

Sara had een mooie gastrol in de reallife documentaire Rico van SBS6. De uitzending was enkele dagen voor het gevecht van de eeuw, tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. En Sara ging haar grote vriend natuurlijk even succes wensen!

Het gevecht van hun leven is het gevecht tegen de spierziekte Lama2-MD en daarom zijn we zo dankbaar voor deze geweldige ambassadeur! We hebben al wat mogen zien en we kunnen verklappen: hartverwarmende beelden gegarandeerd!

Kijk het fragment van de documentaire met Sara hier.

Kijk hier de hele uitzending.

2019

Samen sterk!

Rico spreekt een paar keer per jaar af met Sara en gaat ook geregeld oefenen met haar om sterker te worden. De band is prachtig om te zien en Sara heeft veel zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen gekregen van haar grote held.

2020

NOC*NSF

Rico krijgt geregeld cheques overhandigd en schenkt die altijd aan Stichting Voor Sara. Zo kreeg hij tijdens de Nationale Sportweek van NOC*NSF een cheque voor de stichting.

2021

Filmsterren

Sara en Rico hebben al meerdere video’s opgenomen en deze kunnen we natuurlijk niet laten ontbreken. Sara en Rico die oproepen om mee te strijden. Kijk voor alle video’s ook op ons YouTube-kanaal!

De video die je niet mag missen!

2022

Glossy

Voor het 5-jarig bestaan van Stichting Voor Sara brachten we een eigen glossy uit: Sara. Natuurlijk prijken Rico en Sara samen op de cover en ook toen hadden de twee de grootste lol tijdens de fotoshoot. Rico: ,,Ze kwam altijd in een rolstoel, maar ze gaat zo bizar hard vooruit. Ze is ook zo’n vechtertje en blijft doorgaan. Ze is blijven geloven dat ze kan en gaat lopen. Te gek, zo leuk!”

2023

Rico bedankt donateurs

Speciaal voor alle mensen die met Voor Sara meestrijden voor een behandeling tegen zeldzame spierziekten, heeft onze ambassadeur Rico Verhoeven een persoonlijke boodschap opgenomen.

 

Meer informatie

2023

Meet & greet lotgenoten

Rico Verhoeven bezorgde in december onze lotgenoten de dag van hun leven. Ook in de media was er aandacht voor deze bijzondere dag! “Wat ik het belangrijkste vind, is dat ik ze een glimlach kan geven”, zei hij. Rico, dank je wel voor je alles wat je doet!

Bekijk hier de video van de meet & greet

Meer informatie