“Samen strijden we tegen zeldzame spierziekten” “Samen strijden we tegen zeldzame spierziekten”

De Kranendonkjes

Team

De Kranendonkjes

Een familie die zich inzet voor andere families!

Wij steunen stichting Voor Sara, in de strijd voor een gezondere toekomst voor kinderen met een zeldzame spierziekte. Dat is hard nodig, omdat voor veel patiënten continu een klok tikt. Veel patiënten gaan nu al achteruit, door de gevolgen van deze progressieve spierziekte. De afgelopen jaren zijn meerdere kinderen overleden aan de gevolgen van Lama2-MD. Dat mag nooit meer gebeuren! Daarom willen we de komende tijd extra hard werken voor een gezondere toekomst voor iedereen met deze zeldzame spierziekte.

Stichting Voor Sara financiert drie wetenschappelijke onderzoeken. Als eerste de ontwikkeling van een behandeling dankzij stamceltherapie aan Maastricht University. Daarnaast wil de stichting de zorg verbeteren dankzij een onderzoek aan het Radboudumc. Hier wordt het verloop van deze spierziekte in kaart gebracht. Als laatste werkt Voor Sara mee aan een studie naar geschikte biomarkers. Dat kan plaatsvinden dankzij een internationale samenwerking tussen diverse patiëntenorganisaties en wetenschappers. De kleine stichting van twee ouders is zo uitgegroeid tot een belangrijke spil in het onderzoek naar Lama2-MD en we staan klaar voor alle patiënten wereldwijd.

Ook meestrijden en deze spierziekte de wereld uit helpen? Steun ons tijdens de Crossfit Dordrecht workouts door ook een donatie te doen!

Strijders van team “De Kranendonkjes”

Dit is ons team

Hartelijk dank aan onze donateurs

Anoniem
€20
Anoniem
€10
Miranda Aantjes
€10
Anne en Miranda van der Linden
€10
Anoniem
€10
Judith Koopmans
€10
Kelly Van der Vloot van Vliet
€5
Anoniem
€5
Anoniem
€10
Anneke Kranendonk
€5
Chantal Van Vreeswijk
€10
Fam Ramp
€10
Dennis Holleman
€5
Colien Cogenbach
€5
Smit Wijnand
€20
Anoniem
€10
Margriet Broere
€10