“Samen strijden we tegen zeldzame spierziekten” “Samen strijden we tegen zeldzame spierziekten”

Sander

€200
Strijder

Sander

Ik ga 90 minuten keihard knallen om geld in te zamelen voor onderzoek van de spierziekte Lama2-MD.

Ik steun stichting Voor Sara, in de strijd voor een gezondere toekomst voor kinderen met een zeldzame spierziekte. Dat is hard nodig, omdat voor veel patiënten continu een klok tikt. Veel patiënten gaan nu al achteruit, door de gevolgen van deze progressieve spierziekte. De afgelopen jaren zijn meerdere kinderen overleden aan de gevolgen van Lama2-MD. Dat mag nooit meer gebeuren! Daarom willen we de komende tijd extra hard werken voor een gezondere toekomst voor iedereen met deze zeldzame spierziekte.

Stichting Voor Sara financiert drie wetenschappelijke onderzoeken. Als eerste de ontwikkeling van een behandeling dankzij stamceltherapie aan Maastricht University. Daarnaast wil de stichting de zorg verbeteren dankzij een onderzoek aan het Radboudumc. Hier wordt het verloop van deze spierziekte in kaart gebracht. Als laatste werkt Voor Sara mee aan een studie naar geschikte biomarkers. Dat kan plaatsvinden dankzij een internationale samenwerking tussen diverse patiëntenorganisaties en wetenschappers. De kleine stichting van twee ouders is zo uitgegroeid tot een belangrijke spil in het onderzoek naar Lama2-MD en we staan klaar voor alle patiënten wereldwijd.

Ook meestrijden en deze spierziekte de wereld uit helpen? Steun deze actie tijdens de Crossfit Dordrecht workouts door ook een donatie te doen!

Hartelijk dank aan onze donateurs

Anoniem
€10
Jacco Hermus
€10
Wim van Beek
€20
Natasja van Beek
€35
Anoniem
€10
Robin van Beijnen
€10
Van den Berg Wout
€10
Jacques De Zeeuw
€10
Mark Van Beek
€5
Rensma Karen
€10
Familie Bas
€15
Anoniem
€5
Anoniem
€10