“Samen strijden we tegen zeldzame spierziekten” “Samen strijden we tegen zeldzame spierziekten”
18-11-23

CrossFit Dordrecht in actie

CrossFit Dordrecht komt in actie Voor Sara en al haar lotgenoten

90 minuten Voor Sara!

In teams van vier personen gaan wij in 90 minuten zoveel mogelijk workouts proberen weg te werken Voor Sara. Breng je minimaal 80 euro per team op? Dan zal CrossFit Dordrecht extra geld schenken aan Stichting Voor Sara. Sara vecht al heel haar leven. Vecht jij 90 minuten Voor Sara?

Schrijf je hier in!

 

Lees hieronder meer over waarom we Voor Sara en haar lotgenoten knokken. Doe je niet mee, maar wil je wel een bijdrage leveren aan deze mooie actie van CrossFit Dordrecht? Dat kan via onderstaand donatieformulier.

 

Waarom knokken we

Voor Sara

Stichting Voor Sara is eind 2016 opgericht door de ouders van Sara Verbrugge, vlak nadat zij te horen kregen dat Sara lijdt aan de ongeneeslijke spierziekte Lama2-MD (Ook wel bekend als MDC1A). Kinderen met deze spierziekte worden over het algemeen niet oud. Bovendien brengt de spierzwakte veel beperkingen met zich mee in het dagelijks leven. Daarom zetten wij ons sinds de diagnose met hart en ziel in voor Sara en alle andere kindjes met deze verschrikkelijke spierziekte.

Wij zijn ervan overtuigd dat ALLE spierziekten de wereld uit moeten en dat is alleen mogelijk door middel van goed medisch onderzoek. Op dit moment is het lastig fondsen te werven voor kleine patiëntengroepen. Er wordt minder in geïnvesteerd. Daarom is er minder onderzoek naar de meest zeldzame spierziekten. Deze spierziekten zijn echter niet moeilijker op te lossen en ook deze patiënten hebben in onze ogen recht op een kans op een gezond leven.  Lama2-MD valt in een groep spierziekten met in de kern hetzelfde probleem. Lukt het om hier een oplossing voor te vinden, dan zijn de patiënten van vele spierziekten geholpen.

We dromen dat Sara ondanks haar spierziekte later een zelfstandig en gelukkig leven kan leiden. Strijd jij mee?

Dit zijn onze

acties

Wat kan jij

doen?

Tijdens dit evenement willen we twee dingen: we willen zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar zeldzame spierziekten én we willen onze gezonde spieren inzetten voor mensen met een spierziekte. Dat samen zal zeker tot een sportieve en mooie dag leiden!

Dat gaan we doen daar 90 minuten lang te knallen in teams van vier personen! We gaan in die anderhalf uur zo veel mogelijk workouts wegwerken. En omdat we wel van een wedstrijdje houden, zijn er twee prijzen te verdienen: eentje voor het team dat de meeste workouts doet en eentje voor het team dat het meeste geld weet binnen te halen.

Dat laatste kan je doen door je in te schrijven op deze actie op deze website en vervolgens je actie te delen in je eigen netwerk.

Druk op onderstaande button, maak je eigen actie-pagina aan, deel deze in je netwerk en help ons om zoveel mogelijk donaties binnen te halen. Heel veel succes en bedankt!

Strijd mee!