“Samen strijden we tegen zeldzame spierziekten” “Samen strijden we tegen zeldzame spierziekten”
17-09-23

Motortocht World Port Chapter

Op zondag 17 september 2023 heeft het World Port Chapter een sponsoractie georganiseerd in samenwerking met Stichting Voor Sara: ️KICKstart voor de MUSCLES van SARA!

Kinderen met de spierziekte Lama2-MD hebben last van verminderde spierspanning en spierzwakte. De meesten kunnen niet zelfstandig lopen en zijn veel kwetsbaarder bij bijvoorbeeld een simpel griepje. Lees hier meer over deze spierziekte. Wij strijden voor een gezondere toekomst voor deze kinderen.

Er is tijdens deze tocht 7636 euro opgehaald voor het goede doel! Geweldig!

Wil je ook nog doneren? Dat kan via onderstaand donatieformulier.

Wat een dag!

Wat een dag! Op 17 september 2023 verzamelden al vroeg in de morgen de eerste motorrijders bij het startpunt. Uit heel Nederland kwamen de leden van Harley Davidson chapters met hun stoere motoren aangereden. Zelfs uit België kwamen enkele deelnemers om Sara een onvergetelijke dag te bezorgen. Sara kreeg een speciaal motorpak voor kinderen, een helm en werd veilig op de motor van Adrie geïnstalleerd. Dankzij speciale kussens zat ze super veilig en goed. Iedereen kreeg een Voor Sara button als bewijs van deelname en na de uitleg van de headroadcaptain van het World Port Chapter (WPC) over veilig rijden klonk het startschot.

De charityride voerde door de De Biesbosch op een route van 79 km met veel bochten en mooie natuurgebieden. De enorme stoet motorrijders reed terug via Molenaarsgraaf en langs pittoreske dorpjes. Ondanks een natte start, trok het weer uiteindelijk nog goed bij. Na ruim twee uur toeren, hoorden de bezoekers bij VV Wieldrecht al het indrukwekkende geluid van bijna honderd motoren en ja hoor, daar kwamen ze om de hoek. Onder luid applaus stuurden de motorrijders de Smitsweg af. In de kantine zorgde een DJ voor muziek, was er een heerlijke lunch van Slagerij van Tol en waren er toespraken van de kinderneuroloog van Sara, de vader van Sara en de oma van lotgenootje Jane. Axewood Gym bouwde een echte kickboksring op en gaf met een flinke groep sporters een mooie demonstratie. Het was werkelijk waar een heel bijzondere dag met een enorme opbrengst: 7636 euro! Dank aan iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd!

Wil je meer beelden zien van deze bijzondere dag? Kijk dan naar deze video op AD.nl

Of bekijk deze video van het World Port Chapter 

Foto's & video

Hierbij de foto’s  en video van deze prachtige dag.

Bedankt!

Wij willen de volgende mensen bedanken voor deze mooie tocht!

  • Organisator Akkiz Altintas, charity officer van het WPC
  • Het World Port Chapter en alle andere chapters die hebben meegereden
  • Adrie Visser voor de veilige tocht en de goede zorgen onderweg voor Sara
  • Alle deelnemers en donateurs die dit evenement tot een succes hebben gemaakt
  • Kinderneuroloog Evita Medici voor de uitleg over deze spierziekte
  • Marjoke van Stijn, oma van lotgenootje Jane voor de indrukwekkende toespraak
  • Het bestuur en de vrijwilligers van VV Wieldrecht voor de gastvrijheid
  • Alle sporters van Axewood Gym voor de gave kickboks show
  • Slagerij Van Tol uit Zevenhuizen voor de heerlijke lunch
  • De top vrijwilligers van onze stichting! Dank allen!