“Samen strijden we tegen zeldzame spierziekten” “Samen strijden we tegen zeldzame spierziekten”
15-10-23

3RivierenCup kiest Voor Sara als goed doel

Stichting Voor Sara is uitgekozen als goed doel voor weer een mooi evenement: de 3RivierenCup. Een voetbaltoernooi voor clubs uit de regio Drechtsteden als afsluiter van het voetbaljaar. De volgende clubs doen mee: VV Papendrecht, de Zwerver, VV Wieldrecht, VVGZ, Pelikaan, VV Sliedrecht en Drechtstreek.

Een korte terugblik en wat informatie over dit evenement: In 2018 hadden Jacco Hessing van Zaalvoetbalvereniging Eteha en Erwin Schuil, destijds bestuurslid van VV Papendrecht, het idee om net als in andere regio’s, in de winterstop een plaatselijk zaalvoetbaltoernooi voor lokale voetbalverenigingen te houden. Voor bekende clubs uit de regio Drechtsteden, gesitueerd rondom de drie rivieren Beneden-Merwede, De Noord en de Oude Maas.

In 2018 werd er vanuit ZVV Eteha gestart met een toernooi waarbij de eerste twee selectieteams van vier regioclubs meededen. Met als uiteindelijke doelstelling om van het toernooi een jaarlijkse traditie te maken en daarbij uit te breiden naar minimaal acht regioclubs. Direct bij de eerste editie merkten we dat er veel belangstelling en enthousiasme was. De positieve feedback van de clubs en van de supporters ondersteunden ons idee.

Zes regioclubs
Bij de tweede editie in 2019 werd het toernooi verder uitgebouwd met een deelname van zes regioclubs en ook dat toernooi werd weer een succes. Wederom erg enthousiaste spelers en veel complimenten van het flink toegenomen aantal toeschouwers.

In de jaren 2021 en 2022 kon het toernooi door Corona helaas niet doorgaan. De organisatie was inmiddels uitgebreid en gezamenlijk werd er in 2022 een fantastisch toernooi met acht regioclubs neergezet waarbij de hele avond de hele tribune vol zat. Ook na afloop bleef het nog lang druk en gezellig met jong en oud in de kantine.

De organisatie laat weten: ,,Dit jaar zal anders worden dan de voorgaande edities. Waar we in 2022 de editie hebben geprofessionaliseerd, gaan we de komende editie nog verder uitbouwen door het toernooi een maatschappelijk tintje te geven. Wij hebben contact gezocht met Stichting voor Sara, een stichting die jaarrond bezig is met geld inzamelen voor kinderen met een spierziekte. Voetbal draait niet alleen om winnen maar ook om het verbinden van mensen in de maatschappij, vandaar onze keuze om de samenwerking met de stichting te zoeken.”

Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee!